Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Våra avdelningar

Lida förskola består av sammanlagt 8 avdelningar med öppna ljusa rum med  inspirerande miljöer och material. Shettisen/Russet och Fallabellan/Connemaran som har ålder 1–3 och Ardennern/Lussitanon och Fjordingen/Palominon som har ålder 3–5

Foto: Claudia Fried

 

Miljöerna och matrialen är anpassade efter barnen och de olika åldrarna. De är inredda med "små" stationer/miljöer och materialet är anpassat för locka barnen till ett utforskande och lärande som sätter igång deras kreativitet och fantasi tillsammans med kompisar och pedagoger.

Miljöerna är planerade för att barnen själva eller med stöd av pedagog ska kunna ta fram material som väcker deras intresse.

Tillsammans med pedagogerna utforskar barnen utifrån olika projekt i samspel med t ex lera, måla, rita, bygga, dansa och de analoga och digitala verktygen. Att arbeta i projekt är en central mötespunkt för barnen och finns med under hela dagen.

Lek, samspel och värdegrund är en viktig del i den dagliga verksamheten och genomsyrar alla vår aktiviteter. Miljöerna och materialen är skapade för självständighet men också för att ge utmaningar och vidareutveckling.

Senast uppdaterad: 20 september 2018