Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Aktuellt

 • Evy uppmärksammar och stöttar ungdomarna

  Tack alla som nominerat till årets pedagogiska priser! På så sätt kan utbildningsförvaltningen uppmärksamma och hylla medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor som utmärkt sig lite extra.

 • Magnus skapar intresse och tar sig tid att lyssna på eleverna

  Tack alla som nominerat till årets pedagogiska priser! På så sätt kan utbildningsförvaltningen uppmärksamma och hylla medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor som utmärkt sig lite extra.

 • För Hussein är det självklart att alla elever gör rätt om de får rätt förutsättningar

  Tack alla som nominerat till årets pedagogiska priser! På så sätt kan utbildningsförvaltningen uppmärksamma och hylla medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor som utmärkt sig lite extra.

 • Lärarstudenter fortsatt nöjda med Haninge som arbetsgivare

  I dagarna släppte undersökningsbolaget Universum sin årliga undersökning, Talent Research, i vilken lärarstudenter rankar Haninge kommun som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

 • Förskolans Meetingdagar 2024 sprider efterfrågad kunskap

  Haninges kommunala förskolor har blivit en förebild för Sveriges förskolor. Sedan tidigt 2000-tal har våra kommunala förskolor framgångsrikt arbetat med hur vi kan skapa den bästa likvärdiga förskolan med hög kvalitet. Den 25-26 april är det dags att dela med oss av arbetet och sprida kunskap och inspiration till fler förskolor i Sverige.

 • Sexor i Brandbergsskolan bäst i landet på matte!

  I år tog två sjätteklassare på Brandbergsskolan två av fyra förstaplatser i Pangea Matematiktävling. En stor bedrift som gör elevernas mattelärare Mehmet Erdem mycket stolt.

 • HANBA - förstärkt stöd till barn, ungdomar och föräldrar

  Haninge stärker sitt föräldraskapsstöd till vårdnadshavare som på olika sätt har det svårt. HANBA är en gruppverksamhet som vänder sig till familjer som på olika sätt har utmaningar och svårigheter som till exempel separationer, psykisk ohälsa, missbruk eller våldsutsatthet. 

 • Välkomna till skolornas öppna hus!

  Inför skolvalet 1–19 februari bjuder de kommunala grundskolorna in till öppet hus. Du som har barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2024 ska välja skola. Du som har barn som ska börja årskurs 7 ska välja skola om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7 eller om eleven vill byta skola.

 • Snart är det dags att välja skola inför höstterminen 2024

  Under perioden 1–19 februari är det skolval i Haninge kommun. Vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2024 ska välja skola. Vårdnadshavare till elever som ska börja årskurs 7 höstterminen 2024 ska välja skola om eleven vill byta skola eller om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7.

 • Vem vill du hylla inom skolvärlden?

  I Haninges skolor arbetar många skickliga pedagoger och personal för att hjälpa våra barn och elever att bli glada, kloka och trygga. Nu har du möjlighet att uppmärksamma någon lite extra genom att nominera till 2023 års pedagogiska priser.

 • ”Gängsnacket” – så kan du prata med barn och unga om gängkriminalitet

  ”Gängsnacket” är en broschyr med tips och råd om hur man kan prata med unga om kriminella gäng. Här finns också varningstecken inför rekrytering till gängen.

 • Elever i Tungelsta skola hjälper forskare

  För andra året i rad har Tungelsta skola blivit antagna till Forskarhjälpen som är ett projekt i Nobel Prize Museums regi. I år deltar elever från årskurs 8 i projektet Tångskogsjakten, där de samlar in blåstång för att undersöka den biologiska mångfalden.

 • Ung briljans och glädje lyste upp Haninge i novembermörkret

  Snön föll tungt i mörkret utanför Kulturhuset och skolavslutningen i juni kändes långt borta när 28 glada före detta nior tog plats i Teatern onsdag 22 november. Det var dags att belönas för hårt slit som lönat sig i mycket fina betyg.

 • Nyfiken på Vega skola och aktivitetshus?

  Om du inte redan besökt de fina lokalerna i Vega skola och aktivitetshus är det hög tid att göra det när vi bjuder in till öppet hus!

 • Grattis Ribbyskolan till nomineringen av Haninge arkitekturpris 2023

  Haninge arkitekturpris lyfter projekt som bidrar till trivsel och stolthet. Skolbyggnaden är en av tre finalister som tävlar om priset. De övriga finalisterna är köksträdgården i Jordbro och kvarteret Storseglet i Vega.

 • Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor!

  Nu välkomnar vi våra elever till ett nytt läsår i Haninges skolor. Höstterminen 2023 börjar måndagen den 21 augusti.

 • Vi inviger Vega skola & aktivitetshus

  Nu öppnar Vega skola & aktivitetshus. Här har vi samlat skola, kultur och fritid i samma hus. Missa inte den stora invigningsfesten!

 • Molly Hammar, Niklas Strömstedt, Oscar Zia och Jelassi på Haningedagen 2023

  Lördag den 16 september bjuder vi på det bästa Haninge kan med välkända artister, dans- och musikupplevelser med lokala stjärnskott och smakfestival med tillagad av välkända matprofiler.

 • Intensivsimskola i sommar

  Anmäl ditt barn till intensivsimskola i sommar. Haninge erbjuder simskola på Höglundabadet och i Torvalla simhall. Fortfarande finns platser kvar.

 • Stöd för barn och unga under sommarlovet

  Sommarlov kan vara härligt – mer tid hemma och mer tid med familjen. Men alla barn är inte trygga hemma. För barn som lever i familjer med exempelvis missbruk eller psykisk ohälsa kan en lång sommar innebära att vara helt utan trygghet från andra vuxna. Men det finns stöd och hjälp att få!